Kormányablak teszi majd könnyebbé az életet Túrkevén

Megosztás

Túrkevén átadták a munkaterületet a megyei kormányhivatal közbeszerzésén nyertes karcagi vállalkozásnak a könyvtárban, hogy annak régi felnőtt olvasóterme kormányablakként folytassa életét újjászületve, megújulva, átalakulva.

Hosszú ideig ment a tanakodás, nehéz szülés volt, míg végre megtörtént az elhatározás, hogy vállalva a kritikákat a könyvtártér szűkülése miatt, teret engedjünk egy színvonalasabb, bővebb, minden szempontból magasabb közigazgatási elérhetőséget biztosító kormányablak részére – közölte Sallai R. Benedek..

A túrkevei polgármester hozzátette, a kormányablak nagyjából minden érdemi közigazgatási ügy elintézését lehetővé fogja tenni a városban, helyben, így megszűnnek a szolnoki, mezőtúri utazások.

Amíg a jelenlegi okmányirodában csak a személyes okmányok (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, forgalmi engedély stb.) elérése volt lehetséges, addig a kormányablakban szó szerint minden közigazgatási ügy elintézhető lesz az „egy ablakos közigazgatás elvén“, helyben elérhető lesz a családtámogatási ügyek, egészségbiztosítási ügyek, EESZT-vel kapcsolatos ügyek, utazási visszatérítések, nyugellátás, rehabilitációs ellátások, mindenféle hatósági ügyek, engedélyek stb. az építési engedélyezés kivételével.

Néhány tucatról 2000 fölöttire emelkedik az elérhető közigazgatási ügyek mértéke, jelentősen gyorsabbá, olcsóbbá, közvetlenebbé alakítva a közigazgatást.

A lordok háza mögötti közterületből (az nem a társasház saját udvara) ideiglenesen kizárólagossági használatot engedélyeztek a kivitelezéshez néhány hónapra.

Várható átadás, befejezés: 2023. november.

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek